Veel gestelde vragen

Doet het pijn?
Nee, de naaldjes worden heel oppervlakkig ingebracht en gaan soms helemaal niet door de huid. Hierdoor wordt de behandeling juist als heel ontspannend ervaren.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Dit hangt ervan af hoe lang de klacht bestaat en of er nog meer klachten zijn. Een klacht die al jaren bestaat zal over het algemeen langer behandeld moeten worden dan een klacht die zojuist is ontstaan.

Zijn de naalden steriel?
Ja, de naalden zijn steriel en worden eenmalig gebruikt.

Hoe ziet een behandeling eruit?
Een behandeling begint met een intake gesprek, waarin u uw klachten vertelt. Daarnaast vraag ik naar uw medische voorgeschiedenis en uw gezondheid, zoals stoelgang, slapen etc. Daarna voel ik de buik en de pols. Op deze manier krijg ik informatie over uw energie en de conditie van de energiebanen (meridianen). Dan volgt de behandeling. Op specifieke acupunctuurpunten worden de naaldjes gezet. Door verschillende naaldtechnieken te gebruiken kan de energie gestimuleerd of juist afgeremd worden. Vaak gebruik ik ook moxa, dit is een gedroogd kruid (bijvoetskruid), om de punten te verwarmen. Elke behandeling wordt aangepast aan uw gesteldheid van dat moment.